Lopen voor mijn lieve mams en tegen ALS

Laura Veenendaal

( Wandelen )

Fundraising page closed You can't donate anymore
from € 1.500 (127%)

Hoi allemaal!

Mijn lieve mams heeft de genadeloze ziekte ALS. Een ongeneselijke ziekte waar helaas tot de dag van vandaag nog steeds geen medicatie voor is. Wanneer ik iemand vertel over de situatie van mijn moeder merk ik dat vrijwel niemand iets weet over deze ziekte en daar wil ik verandering in brengen!

Wat is ALS?
Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een progressieve zenuw/spierziekte die leidt tot spierzwakte en verlamming. Jaarlijks krijgen 400-500 Nederlanders de diagnose. Zij hebben een levensverwachting van gemiddeld slechts drie jaar!

Bij ALS sterven de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de hersenen langzaam af. Dit zijn de zenuwcellen die de spieren in het lichaam aansturen. Omdat de zenuwcellen steeds minder signalen door kunnen geven aan de spieren leidt de ziekte tot toenemende spierzwakte. De eerste verschijnselen zijn vaak verminderde kracht in de armen of benen, of moeite met spreken, slikken of ademen. Omdat de spieren minder signalen krijgen van de zenuwcellen beginnen ze kleiner/dunner te worden (te ‘atrofiëren’). De ziekte leidt tot toenemende beperkingen in het functioneren. Wanneer de zenuwcellen volledig afgestorven zijn kunnen de hersenen de spieren niet meer aansturen en raakt de patiënt verlamd.


Mijn moeder kan op dit moment niet meer praten en eten. Lopen lukt nog thuis met een rollator maar even wandelen gaat niet meer. Het is heel erg moeilijk om dit te moeten zien bij je eigen moeder en niks kan je er aan doen. Niet meer even gezellig kunnen bellen samen of even samen een lesje Body-Jam volgen bij m'n oudere zus. Gelukkig bied de ALS Stichting mogelijkheden om je in te kunnen zetten om tegen deze vreselijke ziekte te kunnen vechten!

De actie!
Daarom ga ik 4 dagen lopen voor mijn lieve mams en de ALS Stichting. Dit ga ik helemaal alleen doen💪 Elke dag 10 km wandelen. Voorheen liep ik al vanaf de basisschool met mijn moeder de avond4daagse. In 2017 hebben wij nog 1 keer samen deze 4 dagen mogen lopen. Dit was een 25 jubileum jaar voor mijn moeder. Het leek mij dan ook mooi om de traditie voort te zetten en deze 4 dagen bij de Avond4daagse in Leusden te gaan lopen. "Samen maken we stappen voor een wereld zonder ALS"

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 15 18-09-2019 | 22:04 We doen graag mee met je actie. We kennen de ziekte, ook mijn moeder heeft het.. . Top dat je dit doet!
€ 200 24-06-2019 | 10:07 Wij, de bewoners en personeel van het Seminarie in Amersfoort, voelden ons spontaan gegrepen door jouw actie Laura! Wát lief, dat jij je rug rekt en de benen er onder zet. Om op deze sportieve wijze toch het gevecht aan te gaan, voor je lieve prachtige moeder, tegen de genadeloze ziekte ALS. Hartelijke groet kanjer, namens alle donateurs, Ingrid Bokkers
€ 15 23-06-2019 | 17:04
€ 15 23-06-2019 | 14:04
€ 10 23-06-2019 | 13:25 En een dikke knuffel voor oma x